Administratie

Cum a fost împărţit bugetul Consiliului Judeţean pentru anul 2018: salarii mai mari şi dezvoltare

În urmă cu exact 5 (cinci) zile, pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Maramureş a fost publicat proiectul de buget pentru anul în curs.

“Am publicat azi pe pagina de web cjmaramures.ro proiectul de buget pe anul 2018 pentru transparenta si mai ales pentru ca in urmatoarele doua saptamani sa putem dezbate public finantarile pe care Consiliul Judetean Maramures le are in vedere in acest an.
Propun un buget mai mare decat cel de anul trecut, atat pentru sectiunea de functionare, cat si pentru sectiunea de dezvoltare :
276 milioane de lei pentru functionare (244 milioane in 2017) si 111 milioane de lei pentru dezvoltare (85 milioane anul trecut).
Vorbim despre un buget total de 387 milioane de lei care va asigura finalizarea in 2018 a Depozitului ecologic de la Farcasa si operationalizarea Aeroportului Maramures, dar si demararea proiectelor pentru reabilitarea drumurilor judetene, respectiv DrumulNordului , Valea Izei, Valea Ruscovei, Targu Lapus-Baba , Somcuta Mare-Remeti pe Somes , adica peste 200 km de drum reabilitati“, a spus Gabriel Valer Zetea la momentul publicării acestuia.

După cum admite chiar preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru funcţionare bugetul este mai mare deoarece au fost majorate salariile în instituţia pe care o conduce, implicit în direcţiile subordonate.

“Această creştere a salariului minim, înmulţită cu fiecare coeficient, asigură o creştere a salariilor angajaţilor din Administraţie cu un procent nu foarte mare, dar suficient cât să acopere trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Niciodată nu am avut probleme cu acoperirea salariilor din Consiliul Judeţean, ba am avut bani şi pentru asistenţa socială, unde aveam, de regulă, probleme. Nu suntem judeţul cu cele mai mici salarii, dar nici pe departe cu cele mai mari, suntem un judeţ de medie”, a explicat Zetea la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean.

După ultimele indexări, secretarul judeţului are un salariu de bază de 14.820 lei, iar un director general are 11.552 lei. Prin comparaţie, un şofer are salariul de bază 3230 lei, iar un bucătar sau o lenjereasă primeşte lunar 2565 lei.

 

Contestaţiile sau propunerile, cu privire la proiectul de buget pe anul 2018, pot fi depuse la Consiliul judetean Maramureş, loc. Baia Mare str. Gh. Şincai nr. 46, până până la data de 17.02.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *