Actualitate

Cătălin Cherecheș: „Împreună scriem istorie pentru Baia Mare”

Baia Mare este printre cele 5 orașe finaliste pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului!

Cel mai important atu al municipiului este faptul că s-au făcut îmbunătățiri semnificative în procesul de a deveni un oraș prietenos cu tinerii. Baia Mare este în prezent Capitala Tineretului din România. A investit în tineri, îi include pe aceștia și deja este implicat co-managementul și participarea tinerilor într-un program pentru tineret pe perioada unui an. Rezultatele de până acum (obținute printr-o analiză de impact) ne fac să fim încrezători că, până la final ne vom atinge scopul.

Candidatura pentru Capitala Europeană a Tineretului este o continuare naturală a acestui efort, un rezultat al programului național. Titlul de Capitală Europeană a Tineretului poate crea contextul în care toate acestea să fie preluate de Europa.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a scris pe pagina lui de facebook:

„O săptămână bună se cunoaște după veștile bune care vin încă de luni. Vă anunț cu emoție și cu mândrie că Baia Mare s-a calificat mai departe, în cea de a doua rundă, în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tinerilor! Vestea bună ne-a fost transmisă oficial de către Anna Widegren, secretarul general al Forumului European al Tinerilor. Înainte de a continua acest mesaj pentru voi, vreau să le mulțumesc încă o dată, din suflet, tinerilor fără de care acest proiect curajos ar fi rămas doar la stadiul de vis. Vă mulțumesc și vă felicit, dragilor! Împreună scriem istorie pentru Baia Mare! Nu ne culcăm pe o ureche, mai avem mult de lucrat și de șlefuit pentru a obține onorantul titlu. Însă atunci când ni se transmite faptul că juriul care decide câștigătorul consideră programul propus de municipiul Baia Mare ca fiind “unul dintre cele mai interesante” și care, alături de alte patru municipalități, a “îndeplinit cele mai multe dintre criteriile” impuse în această competiție… atunci nu putem să nu fim mândri puțin. Am ajuns departe, suntem fericiți și încrezători, dar și mai determinați ca la început! Mai avem de trecut un hop pentru a ajunge în cea de a treia rundă, cea finală. În noiembrie 2019 vom fi în fața juriului european împreună cu tinerii care au pus umărul la proiect și vom încerca să facem o figură frumoasă. Până atunci, tragem tare să fim cei mai buni. Capitala Europeană a Tineretului 2022 va fi anunțată oficial în cadrul Forumului Consiliului Tinerilor în Amiens, în noiembrie 2019. Doamne ajută!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *