Comunitate

Au primit interzis! Caii şi căruţele nu mai au ce caută în Baia Mare

Municipalitatea a pus gând rău căruţelor şi cailor care circulă pe străzile din Baia Mare. Prezenţa acestora a devenit în ultima perioadă mai mult decât deranjantă, astfel că autorităţile locale au hotărât că din 20 august acestea nu mai au ce caută pe străzile din oraş.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş spune că au fost trimise somaţii  deţinătorilor de cabaline, să intre în legalitate şi că în cursul săptămânii viitoare cei care aleg să încalce regula vor rămână fără animale.

“În cursul săptămânii viitoare vom începe împreună cu Direcţia Sanitar – Veterinară să facem acţiuni de ridicare a cailor de pe rază municipiului. Caii ar urmă să fie pastratti 15 zile intro fermă din Avem obligaţia să-i păstrăm o anumită perioda de timp, după cu siguranţă vor găsi persoane care vor dori să folosească aceşti cai, mai ales în zonele rurale, unde să se poată folosi de ei fără să trebuiască neaparat să îi sacrificăm ” a arătat Cătălin Cherecheş primarul municipiului Baia Mare .

De menţionat că în municipiul Baia Mare au fost identificate aproximativ 120 de cabaline în zonele Pîrîta, Craica , Ferneziu şi Valea Borcutului .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *