Actualitate

Aglomeraţie la graniţa ! Personalul de control a fost suplimentat

Având în vedere că este sfârşit de sezon estival şi că în această perioada se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere.

Potrivit oficialilor de la Poliţia de Frontieră s-au dispus o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructură fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontieră de stat.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuratei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare /ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioada sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *