Actualitate Invatamant

Ziua Internațională a Cititului Împreună: Povești educative citite de polițistele de prevenire elevilor de la Școlile Gimnaziale „Alexandru Ivasiuc” și „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare

Dragostea de lectură este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care un adult îl poate oferi copiilor. Din drag de copii, dar și de carte, polițiștii de prevenire au hotărât că Ziua Internațională a Cititului Împreună este cea mai bună ocazie de a împărți cu ei una dintre cele mai mari bucurii ale vieții: cititul.
Evoluția fiecăruia dintre noi poate fi marcată la un moment dat și de o lectură, de un personaj dintr-o carte sau de o biografie. În modelarea unui om cu principii sănătoase lectura are un rol deosebit de important iar polițiștii își doresc să contribuie la formarea unor caractere frumoase, la dezvoltarea unor comportamente prosociale și la crearea unor punți între suflete.

Rolul poveștilor în educația copiilor este de a stimula imaginația, de a dezvolta limbajul dar și de a oferi copiilor modele de comportament astfel încât ei să știe semnificația lui AȘA DA și AȘA NU. Totodată cititul împreună îi scoate pe copii din lumea virtualului, a internetului, unde ei își petrec majoritatea timpului singuri și le dă ocazia să-și împărtășească emoțiile, trăirile și să schimbe păreri și impresii despre ceea ce s-a citit.

De aceea polițistele de prevenire au ales azi pentru școlari patru povești educative, care să-i învețe cât de important este să fii bun, generos, cinstit și sincer cu cei din jur, care să-i convingă cât sunt de speciali și care să le releve ce minunat e OMUL. Textul rostit a fost apoi întors pe toate fețele de copiii deosebit de dezinvolți, de curioși și de amuzanți.

Elevii Școlilor Gimnaziale „Alexandru Ivasiuc” și „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare au fost deosebit de încântați de poveștile lecturate. Pentru că i-au primit cu bucurie și pentru că le-au promis că vor citi mai mult, polițiștii i-au recompensat cum altfel, decât cu o broșură cu sfaturi preventive ilustrate cu pagini de colorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *