Comunitate

Ziua europeană fără maşini, promovată în Baia Mare şi de persoanele cu nevoi speciale

Ziua europeană fără maşini, este o iniţiativă lansată de Uniunea Europeană în 1999 și a fost preluată de peste 40 de ţări pe mapamond, data fixată fiind: 22 septembrie.

Este cel de-al 11-lea an in care persoanele cu nevoi speciale de la Asociația Esperando promovează și incurajează mersul pe jos, deplasarea cu tricicleta și in ultimul rând a transportului in comun.

Ziua Mondială fără Mașini este precedat de evenimentul de mare anvergură: Săptămâna Europeană a Mobilitații.

Persoanele cu nevoi speciale de la Asociația Esperando dau un exemplu și in acest an deplasandu-se  pe jos, fie cu biciclete, triciclete, fotolii rulante, sau mijloace de transport în comun la și de la Centrul de Zi de Recuperare Esperando, cu sprijinul personalului și voluntarilor Asociației.

Prin această acțiune încercăm să promovăm modalități de transport alternative la utilizarea zilnică a automobilului, alternative deloc, sau mai puțin poluante. Aceasta deoarece este demonstrat faptul că traficului rutier intens din orașe, are ca efect concentraţii mari de emisii poluante.

Doar împreună putem produce o schimbare pentru comunitatea și orașul în care trăim, Baia Mare – Asociatia Esperando.

Asociația Esperando este o organizație a persoanelor cu dizabilități și a părinților copiilor cu dizabilități. Asociația își îndeplinește neîntrerupt, din anul 2001, scopul principal: să ofere zi de zi servicii sociale integrate, holistice, copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi: recuperare, educație, psihoterapie, pregătire pentru viață, participarea în comunitate, viață activă. Aceste servicii oferă în fiecare lună șansa ca peste 50 de copii și adulți să aibă o viață mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *