Vremea 21 noiembrie. Prognoza meteo anunţă ninsori şi ploi abundente

 Vremea pe 21 noiembrie marchează o nouă răbufnire de iarnă, cu intensificare a ninsorilor şi ploilor. Prognoza meteo anunţă temperaturi scăzute şi, izolat, risc de polei. În Baia Mare vor fi doar 7 grade în timpul zilei.

Vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona de munte, unde precipitaţiile vor fi mixte şi Moldova, unde vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va forma polei şi gheţuş. În sudul Banatului, rafalele de vânt vor depăşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. În jumătatea de sud a ţării acestea vor fi în general moderate cantitativ, în jur de 10…15 l/mp. În nord-est şi la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi ziua, iar seara şi noaptea, se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Pe arii restrânse se va forma polei sau gheţuş.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Specialiştii spun că e abia începutul şi că zilele următoare va fi chiar mai frig.

Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni de folosire si Politica de Confidentialitate.