Vremea

Vreme: Vine primăvara în Maramureș

Vremea 7 februarie 2019 va fi una predominant însorită în majoritatea regiunilor, dar există și zone cu fenomene meteo mai puțin plăcute.

Vremea 7 februarie aduce temperaturi ceva mai scăzute decât în zilele precedente, dar cerul va fi însorit în mare parte din țară. ANM a emis și câteva avertizări de tip nowcasting pentru ceață densă în mai multe zone ale României. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 0 și 7 grade Celsius, iar minimele între -14 și 1 grad.

În Maramureș, cerul va fi predominant însorit și se vor înregistra temperaturi de 4 – 7 grade Celsius pe timp de zi. Valorile termice nocturne vor scădea până spre -7/-3 grade.

În Banat și Crișana, vremea va fi, de asemenea, însorită, iar maximele vor varia între 3 și 7 grade Celsius. Noaptea, în prima regiune se vor înregistra -4/0 grade, iar în cea de-a doua va fi mai rece, -4/-1. În Transilvania se anunță vreme predominant însorită și se vor înregistra maxime de 0 – 7 grade. Regimul termic nocturn ar putea coborî sub pragul de ger, la valorile termice de -14 grade.

În Oltenia vremea va fi mohorâtă și meteorologii ANM semnalează condiții de lapoviță. Maxima va ajunge până în jurul valorilor de 1 – 5 grade Celsius, iar minima va coborî până la -4/0 grade. În Muntenia sunt șanse crescute de precipitații sub formă de lapoviță, iar temperatura diurnă va atinge 1/5 grade. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -5/-2 grade.

În Dobrogea, vremea va fi închisă. Maxima va varia între 2 și 4 grade, iar temperatura pe timp de noapte va ajunge cel mult până la 1 grad Celsius. În Moldova cerul va fi în general însorit. Maxima se va încadra între 1 și 4 grade, iar minima va atinge valori termice de -7/-2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *