Actualitate Vremea

Vreme închisă, cu precipitaţii mixte azi în Maramureş

Vremea a fost mai rece decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. În cursul zilei de ieri și al aseară, pe arii relativ extinse, au căzut precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Cu totul izolat s-a semnalat burniță iar la munte a nins.

Cantitatea maximă de apă căzută a fost de 3.1 l/mp la Suciu de Jos. Vântul a suflat în general slab, cu intensificări în zona montană înalta de până la 61 km/h la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Ocna Șugatag și 5 grade la Baia Mare. Spre sfârșitul intervalului, izolat s-a semnalat ceață. Stratul de zăpadă, prezent la munte, măsură până la 2 cm la Iezer.

În această dimineață temperatura aerului era cuprinsă între -4 grade la Ocna Șugatag și 0 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației

Zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă între 0-1 cm, se găsește depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 11 utilaje și au împrăștiat 78 tone sare pe sectoarele drumuri naționale din județ (inclusiv pentru prevenirea și combaterea poleiului).

Cerul va fi astăzi mai mult noros. Îndeosebi spre seară și în cursul nopții, local, va ploua. La munte vor cădea precipitații mixte favorizând izolat producerea poleiului. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *