Actualitate Politica

Un Secretar de Stat dă de pământ cu un parlamentar de Maramureş: “Pare să-şi găsească tot mai greu cuvintele în public, dar şi temele de discuţie. Îi recomand cu căldură să apeleze la specialişti”

Maramureşeanul Cosmin Butuza, Secretar de Stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, dă de pământ cu Adrian Todoran, deputat PMP de Maramureş.

După ce într-o declaraţie politică Todoran a spus despre Complexul Naţional Sportiv “Lascăr Pană” din Baia Mare că este “o afacere exclusiv politică”, Butuza îl contrazice cu argumente solide. Mai mult, Butuza face referire şi la gafele (bâlbele) făcute de Todoran în plenul Camerei Deputaşilor, gafe care au devenit virale pe Internet, spre deliciul internauşilor,

“Din dorinţa de a lectura, cu bâlbele de rigoare, o declaraţie politică la sala goală a Camerei Deputaţilor, Adrian Todoran aruncă în derizoriu munca unei echipe care a făcut eforturi considerabile mai bine de un an pentru a transpune Complexul Naţional  Sportiv “Lascăr Pană” de la stadiul de proiect la realitate.

Fost director al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Maramureş, calitate pe care a deţinut-o pentru o foarte scurtă vreme, Todoran pare să uite ce presupune implementarea unui proiect de o asemenea anvergură pentru că nu a ştiut niciodată cum să facă asta. Singura lui recomandare la funcţia de directoraş a fost cumetria cu Mircea Man, iar “norocul chior” pe care l-a avut la redistribuirea naţională a voturilor şi obţinerea unui mandat de deputat – pe care-l onorează doar cu numărul foarte mare de absenţe – nu-l îndreptăţesc să-şi însuşească declaraţii politice scrise de angajaţii de la Cabinerul Parlamentar .

Adrian Todoran susţine că reprezintă Maramureşul, dar nu s-a implicat în niciun proiect dedicat judeţului de unde provine şi, cu excepţia declaraţiilor bombastice pe teme pe care le reia periodic, nu are nimic de-a face cu concetăţenii lui.

 Pentru corecta informare a maramureşenilor, în şedinţa de Guvern din data de 10 octombrie, a fost votată Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional „Lascăr Pană”, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului”.

Au trecut de la înfiinţare şase luni de iarnă fără precedent în România, timp în care s-a lucrat la documentaţia necesară acestui demers laborios. În cadrul Complexului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” sunt câteva baze în stare bună și care găzduiesc frecvent competiții importante,respectiv Sala Polivalentă, Arena Zimbrilor sau bazinul acoperit. Dar, din păcate, sunt și baze destul de depășite și care trebuie refăcute din temelii, de la bazinul descoperit sau terenul de atletism până la Hotelul Sport. La finalul anului 2018 s-a alocat peste 1.000.000 de lei pentru investiţii la Complexul Sportiv Naţional “Lascăr Pană”, iar în anul 2019 s-au aprobat în prima faza peste 11.000.000 de lei pentru investiţii în Hotel Sport, Bazinul descoperit de înot, sala de pregătire fizică a echipei de rugby, bazinul acoperit de înot, punctual pentru blocstarturi, tabela electonică şi iluminat bazin, vestiare, criosaună.

Urmează ca în decursul acestui an să se mai aloce şi o a doua tranşă de peste 5.000.000 de lei pentru continuarea investiţiilor la Centrul de recuperare şi Sala polivalentă. Totodată, s-au alocat bani şi pentru studiul de fezabilitate la terenul de atletism.

Subiectul “Complexul Sportiv Naţional «Lascăr Pană»” este epuizat pentru Adrian Todoran care pare să-şi găsească tot mai greu cuvintele în public, dar şi temele de discuţie. Îi recomand cu căldură să apeleze la specialişti pentru că a dovedit deja că este depăşit de situaţie. “, a spus Cosmin Butuza într-un document “drept la replică” pe care l-a remis presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *