Actualitate

Țigările cu arome rămân interzise în România și în UE

Țigările cu arome și tutunul de rulat aromat rămân rămân interzise în România și în restul statelor Uniunii Europene. Curtea de Justiţie a UE a menținut decizia de interdicție aplicabilă statelor UE, judecând plângerea unui producător de tutun din Germania.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a validat interzicerea graduală a ţigaretelor aromate şi a tutunului aromat de rulat, la nivelul ţărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014.

„Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a ţigaretelor aromate şi a tutunului de rulat a fost validată’, se arată într-un comunicat al Curţii de Justiţie a UE. „Legislaţia Uniunii Europene autorizează validarea în etape şi permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse’, adaugă comunicatul, potrivit zf.ro.

Compania germană Planta Tabak, care fabrică şi comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat, a atacat decizia din 2014, iar acum a venit hotărârea finală de la CJUE. Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziţii ale directivei europene cu privire la legislaţia germană de transport. Tribunalul a trimis cazul la CJUE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *