Producatorii din Maramuresul vor incerca sa starneasca pofta bucurestenilor la acest sfarsit de saptamana. De vineri, 19 noiembrie, si pana duminica, 21 noiembrie, zilnic intre orele 9:00-18:00, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, Asociatia de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures va organiza un targ in care vor prezenta cele mai gustoase preparate in gospodariile lor, dupa retete bunicilor. Taranii maramureseni vor duce in capitala branza, ceapa rosie, slanina, dar si horinca, precum si alte produse specifice zonei.
”Targul de produse traditionale si ecologice din Maramu’” va reuni, in capitala, 14 producatori si 10 mesteri populari care vor realiza demonstratii de iscusinta artistica la fata locului. In plus, targovetii va ofera posibilitatea degustarii produselor, dar isi vor prezenta si o parte din retete.
“Piata produselor traditionale si ecologice este in continua ascensiune, iar segmentul acesta se va largi in masura in care vom reusi sa lamurim consumatorii despre calitatile produselor noastre”, a spus presedintele asociatiei, Ioan Tataran, care crede ca orice eveniment de acest gen contribuie atat la promovarea producatorilor, dar si a Maramuresului.
Sursa: I.O.