Painea alba nu este chiar atat de nociva pe cat o descriu unii nutritionisti, fiind o sursa importanta de vitamine si minerale. Important in consumul painii albe este asocierea corecta cu alte alimente, sustine o echipa de experti de la British Nutrition Foundation, potrivit “Daily Mail”.
In ultimele doua decenii, medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de paine alba, care ar provoca oboseala, dureri de stomac, balonari, dureri de cap si ar schimba in rau silueta. Expertii britanici destrama cu aceasta ocazie inca un mit: numarul in crestere de persoane alergice la grau este doar o inventie a nutritionistilor.
Conducatoarea echipei de cercetare, dr. Aine O’Connor, de la British Nutrition Foundation, sustine ca, in realitate, graul nu este un alergen puternic si doar putini oameni au sensibilitati de acest gen. Principala problema a painii albe este asocierea corecta cu alimentele consumate la aceeasi masa, afirma expertii britanici, care insa nu fac recomandari in ce fel de combinatie aceasta este un aliment valoros si in care nu.
Sursa: Agerpres