Obiceiurile alimentare joaca un rol cheie in prevenirea cancerului de colon, carnea rosie trebuind sa lipseasca pe cat posibil din alimentatie. Acest lucru nu inseamna ca este exclusa carnea, insa trebuie limitat pe cat posibil consumul ei, in cadrul unui regim alimentar echilibrat.
O echipa de la Universitatea din Loma Linda (California) a efectuat un studiu care a confirmat acest lucru, scrie sambata passionsante.be.
Studiul s-a desfasurat pe circa 80.000 de adulti observati cativa ani. Cazurile de cancer la colon au fost examinate in legatura cu regimul alimentar al bolnavilor.
Rezultatele au aratat ca, fata de omnivori, vegetarienii (se admit ouale si laptele) si veganii (care consuma doar legume si fructe) prezinta un risc cu 16-22% mai mic sa dezvolte un cancer colorectal, scaderea atingand 43% la pesco-vegetarieni (care nu consuma nicio carne de animal in afara de peste, crustacee si moluste).
Aceste date sustin recomandarile nutritionale ale specialistilor in prevenirea cancerului de colon, care prevad carne de pasare, oua, peste, fructe si legume (fibre) si o cantitate cat se poate de mica de carne rosie (cel mult 300 de grame pe saptamana) si indeosebi de mezeluri, incheie passionsante.be.
Sursa foto: Agerpres
Sursa: Agerpres