Sanatate

Studiu: Află câți aditivi alimentari se află în în pralinele de ciocolată

Un nou studiu de interese pentru iubitorii de dulciuri. Asociația Națională de Protecția Consumatorilor – InfoCons – a realizat un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor tip praline de ciocolată/bomboane de ciocolată de pe piață românească.

În cadrul studiului au fost analizate 64 de produse tip praline de ciocolată/bomboane de ciocolată care au că distribuitor/producător următoarele companii: Mondelez România S.A., Kandia Dulce S.A., Inter Conecter S.R.L., Mico Total Distribution S.R.L. – H& W, Nardo Trading Co S.R.L., Seca Distribution, Maresi FoodBroker S.R.L., Heidi Chocolat S.A., De Silvă Exclusiv S.R.L., Ferrero România S.R.L.

Gramajul produselor ce au făcut obiectul studiului variază între: 45 grame până la 254 grame. 81.25 % din produse au menționat pe etichetă valoarea energetică iar această variază de la 430 kcal/100 grame până la 618 kcal/100 grame.
71.87 % din produse au menționat pe etichetă conținutul de sare care variază între 0.01 grame/100 grame produs până la 0.38 grame /100 grame de produs. 81.25 % din produse au menționat pe etichetă conținutul de grăsime iar acesta variază între 19.5 grame/100 grame produs și 48.3 grame/100 grame de produs.

Numărul de E-uri conținute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 8 E-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *