Academia Romana a incheiat o noua competitie de burse postdoctorale in cadrul proiectului “Stiintele socio-umaniste in contextul evolutiei globalizate – dezvoltarea si implementarea programului de studii si cercetare postdoctorala”. Cea de-a IV-a sesiune de admiteri a avut loc in perioada 2 mai 2011 – 21 iunie 2011. Deaoarece interesul crescut fata de acest proiect a depasit asteptarile institutiilor implicate, a fost suplimentat numarul de locuri in program.
Astfel, pentru cei 13 parteneri implicati in derularea celui mai amplu proiect de cercetare in domeniul stiintelor socio-umane, acest fapt reprezinta un succes in ceea ce priveste atragerea de tineri cercetatori. Asadar, de la cele 90 de locuri acordate initial, proiectul are in acest moment un grup tinta de 133 de bursieri. Dintre acestia, 47 de cercetatori au initiat demersul de a-si efectua stagiile de mobilitate in strainatate (tari UE).
A IV-a sesiune de admitere a avut in competitie 29 de locuri, impartite astfel : Academia Romana – Academia Romana Filiala Cluj-Napoca si Academia Germana pentru Protectia Monumentelor, Görlitz – 3 locuri a cate 12 luni de bursa cu tema „Patrimoniul istoric si artistic din Romania”; Universitatea Babes-Bolyai 26 de locuri, structurate pe domeniile: Istorie – 4 locuri a cate 12 luni de bursa; Filosofie – 7 locuri a cate 12 luni de bursa; Studii literare – 6 locuri a cate 18 luni de bursa si 1 loc de 12 luni de bursa; Interdisciplinar vizand studiul si conservarea patrimoniului cultural si de arta prin analize biologice, fizice si chimice – 6 locuri a cate 18 luni si 2 locuri a cate 12 luni.
Proiectul Stiintele socio-umaniste in contextul evolutiei globalizate – dezvoltarea si implementarea programului de studii si cercetare postdoctorala urmareste imbunatatirea componentelor de cercetare avansata si a oportunitatilor de dezvoltare a carierei in cercetare a bursierilor postdoctorali din domeniul stiintelor socio-umane (SSU) prin facilitarea accesului acestora la resurse competitive de cercetare, acordarea de burse si integrarea in colective interdisciplinare de cercetare.
Detalii se gasesc pe site-ul proiectului.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 1 Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, Domeniul major de interventie 1.5 Programe doctorale si postdoctorale in sprijinul cercetarii.
Sursa: Academia Romana