Actualitate

Starea vremii şi a drumurilor din Maramureş – 11 februarie

Vremea s-a încălzit față de intervalul precedent. Cerul a fost temporar noros. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta de până la 94 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 4 grade la Ocna Șugatag și 6 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse la munte și local în rest. Măsura, aseară, până la 42 cm la Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era de 1 grad la Cavnic, 2 grade la Târgu Lăpuș și 5 grade în Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Borșa, -2 grade.

Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul umed și parțial umed. Cerul este acoperit. Ninge slab în Pasul Gutâi, precipitații sub formă de ploaie cad pe DN1C, E58 și DN18B. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 12 utilaje și au împrăștiat 15,5 tone sare.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Gheață este prezența la malurile răului Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 80 cm la Cavnic, 62 cm la Băiuţ, 60 cm la Firiza, 59 cm în Pasul Gutâi, 28 cm la Luhei, 25 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer 23 cm la Coroieni, 20 cm în Baia Borșa, 16 cm în Poiana Borșa, 12 cm la Târgu Lăpuș, pe Valea Vaserului și în Leordina, 10 cm la Moisei și pe Valea Vișeului.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

Valori ale temperaturii aerului acum: 0 grade la Cavnic și Borșa, 1 grad la Târgu Lăpuș, 2 grade la Baia Sprie, Ocna Șugatag și Vișeu de Sus, 4 grade în Baia Mare, la Sighetu Marmației.

Vremea va fi astăzi, în județ, în general închisă și mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar noaptea precipitațiile se vor transformă în lapoviță și ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. La munte vor predomină ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare în cursul nopții. Pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 8 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat condiții de ceață.

Marți, 12 februarie a.c., prognoza meteorologică prevede răcirea vremii. Cerul va fi temporar noros. La munte și local va ninge. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare ziua, iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *