Sport

Simona Halep anunță marele obiectiv pentru 2019

„În tenis, cu cât câștigi mai mult cu atât e mai bine. Am câștigat un Grand Slam și mi-aș dori să mai câștig unul. Dar obiectivul meu principal e să facem treabă bună la Fed Cup anul acesta. Nu va fi ușor, dar putem visa la trofeul cel mare. Avem o echipă foarte mare.

Performanța nu e deloc ușoară. Vine cu multe responsabilități. Este minunat când poți atinge cel mai înalt nivel. Sportul acesta mi-a oferit foarte multe momente frumoase, dar și momente grele. Faptul că mi-am îndeplinit visul de fi numărul 1 mondial și de a câștiga un Grand Slam m-a făcut să uit toate greutățile pe care le-am avut pe parcursul celor 20 de ani”, a declarat Simona Halep.

SIMONA HALEP: „AM AVUT DIFICULTĂȚI PENTRU CĂ VENEAM DIN ROMÂNIA”

Simona Halep a vorbit și despre cariera ei, și despre cum vedea tenisul.

„Tenisul pentru mine este matematică. Eu nu am forță, dar îmi place să găsesc unghiuri speciale, dificile pentru adversară. Îmi plăcea matematica la școală și am asemănat-o cu tenisul.Nu am lipsit niciodată de la vreun antrenament. Am avut pasiune și dorința de a fi cea mai bună, chiar dacă nu am crezut de la început, având în vedere că veneam dintr-o țară mai micuță, unde nu avem un sistem în tenis. Dar orice e posibil dacă tu crezi că acolo e locul tău. Tenisul e un sport scump, eu am avut sprjiniul familiei. Mulți copii talentați se pierd pe parcurs din cauza asta. Am învățat din momentele grele și din cele frumoase. Le-am zis părinților să mă tragă de urechi dacă mă schimb. Înfrângerile dureroase pe care le-am avut m-au făcut să nu ajung cu capul în nori. Nu mai sunt așa impulsivă și nervoasă pe teren”, a adăugat jucătoarea de 27 de ani.

„Nu cred că poți să faci nimic important în viață fără sacrificii. Fără ele nu poți să ajungi la cel mai înalt nivel. Am făcut multe sacrificii în viață, dar două dintre ele au fost foarte mari și probabil datorită lor am reușit să ajung unde sunt acum” – a completat Simona.

La Fed Cup, România va înfrunta Cehia în weekendul 9-10 februarie, la Ostrava, într-un meci care contează pentru turul I din Grupa Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *