112 Invatamant

Sfaturile poliţiştilor pentru o vacanță intersemestrială în siguranță

Pentru ca fiecare elev să îşi petreacă vacanţa cu lecţia de prevenire învăţată, poliţiştii le reamintesc câteva sfaturi utile care să îi ferească de neplăceri:

– Adoptaţi o conduită preventivă, întrucât un comportament neadecvat sau agresiv crește riscul producerii unor situații nedorite, uneori cu consecințe grave.

– În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi singuri în drumeţii, fără a fi însoţiţi de adulţi.

– Nu intrați în conflicte cu colegii din tabere, nu-i bruscați nici măcar în glumă și nu le adresați cuvinte jignitoare.

– Nu răspundeți la violență! Dacă cineva vă deranjează sau vă marginalizează, discutați cu părinții sau cu cadrul didactic coordonator al taberei.

– Evitaţi deplasările pe timpul nopţii, precum și discuțiile cu persoanele străine, indiferent de motivul pentru care acestea vă abordează.

– Nu vă lăsați încântați de propunerile, aparent avantajoase, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp.

– Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege.

– Nu oferiţi telefonul mobil unui străin, chiar dacă acesta vi-l solicită sub pretextul că îl admiră sau că trebuie inițieze un apel urgent.

– Nu urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce ceea ce acestea vă oferă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *