Simplu, cu apa sau cu gheata. Cum se bea mai bine un pahar de whisky? Fiecare dintre optiuni are o functie determinata, care depinde de nevoia fiecaruia, noteaza intr-un articol online ziarul spaniol ABC.
Daca se doreste totusi sa se aprecieze complexitatea acestei bauturi, whisky-ul trebuie degustat in modul corect. Multi experti sustin ca cel mai bun mod de a bea whisky este simplu, pentru a degusta particularitatile originale ale distileriei si a savura cele mai ascunse arome.
Altii recomanda sa se adauge un strop de apa, fiind una din putinele bauturi de distilerie care se preteaza la asa ceva. Datorita apei, whisky-ul se deschide si poate fi savurat intr-o gama mai ampla de arome. In pofida faptului ca este „taiat” cu apa, gustul whisky-ului ramane subtil, iar diluarea sa cu apa face ca degustarea sa fie mai usoara.
In schimb, adaugarea unui cub de gheata inchide aromele in loc sa le deschida. Va putea fi insa baut mai usor si va avea efect un racoritor. Dar se vor pierde toate aromele pe care le degaja whisky-ul, precum savoarea maltului sau esenta lemnului.
Adaugarea de sifon sau de apa minerala va face din whisky o bautura racoritoare, care poate fi bauta usor, dar care va face mai dificila aprecierea complexitatii acestei bauturi nobile.
Sursa: Agerpres