Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures a organizat astazi, 16 iunie, un seminar avand ca tema alternativele ecologice ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii. Printre ciresele proaspat culese, laptele de capra si pita de malai, producatorii din Maramures, alaturi de cei din Satu Mare au discutat despre protectia mediului, agricultura ecologica si ecologie.
Printre miasmele marfurilor traditionale expuse pentru ca aceia prezenti sa poata sa vada ce inseamna cu adevarat un produs ecologic, cateva zeci de producatori maramureseni si satmareni s-au intalnit pentru a dezbate problemele cu care se confrunta acestia.
„Avem sansa de a ne intalni cu producatori de legume si fructe si in special cu cei care lucreaza pe zona ecologica sau cei cu dorinta de a produce in acest sistem ecologic. Incet incet, romanii isi dau seama ca a manca sanatos inseaman a trai mai bine”, a spus Vasile Ciolte, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures.
Sursa: Andrei Gherghel