Actualitate Administratie

Se finalizează lucrări începute de peste un deceniu în Maramureş

Prezent în Maramureş, Ioan Deneş ministrul Apelor şi Pădurilor a declarat că judeţului îi va fi alocată o sumă generoasă cu ajutorul căreia se vor finaliza mai multe investiţii demarate de ceva vreme deja. Dintre obiectivele de investiții finanțate de la bugetul de stat și din surse proprii amintim amenajarea râului Săsar pentru tronsonul cuprins între Podul Culturii și Podul Viilor, amenajarea râului Firiza pentru apărare împotriva inundațiilor pe sectorul Blidari – Firiza, amenajarea râului Cavnic în localitatea Copalnic Mănăștur (lucrare începută în 2004 și care va fi finalizată în acest an). O lucrare care începe și se finalizează în anul 2019, fiind alocați cei peste 11,5 milioane de lei necesari face referire la regularizarea pârâului Bâleasa pe porțiunea ce străbate intravilanul orașului Săliștea de Sus. În ceea ce privește amenajarea Văii Băița, în orașul Tăuții Măgherăuș, -o lucrare începută în anul 2007- va fi finalizată în acest an, prin alocarea întregii sume necesare de 8,63 de milioane de lei. Amenajarea Văii Botiza și a Văii Sasu în localitatea Botiza este o altă lucrare demarată în anul 2007, pentru care s-a alocat întreagă sumă necesară de 7,66 milioane de lei pentru a putea fi finalizată în anul 2019. Sume de bani au fost alocate și pentru amenajarea râului Cvașnița în comuna Poienile de sub Munte.

”Șase milioane de lei se alocă, în 2019, pentru continuarea lucrărilor la bazinul de acumulare Runcu, în timp ce aproape două milioane de lei se acordă pentru continuarea lucrărilor de amenajare a Văii Seinel, în Seini. Există, de asemenea, proiecte propuse spre finanțare în puncte critice, dar și lucrări cuprinse în planul tehnic. Tot în anul 2019 continuă lucrările de refacere a podului CFF Novăț și CFF Cozia, în timp ce, pentru programul de regenerare a pădurilor s-a alocat suma de 7,7 milioane de lei”, a declarat ministrul Ioan Deneș.

După prezentarea făcută de ministrul Apelor și Pădurilor, primarii din Maramureș au expus alte urgențe existente la nivel național, iar oficialul guvernamental a promis să își aplece atenția spre fiecare dintre problemele semnalate, cerând, totodată, implicarea completă a directorului SGA Maramureș și a directorului ABA Someș. Întâlnirea a fost extrem de reușită, edilii județului declarându-se mulțumiți de felul în care au găsit înțelegere la ministrul Ioan Deneș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *