Reprezentantii unui restaurant din comuna satmareana Capleni au pregatit sambata un gulas unguresc de 600 de litri pentru 1.200 de persoane, in cadrul celei de-a treia editii a Zilelor Judetului Satu Mare.
Bucatarul nu a vrut sa dezvaluie reteta dupa care a preparat gulasul, participand si la concursuri internationale. Se stie doar ca trebuie sa contina carne de porc, legume, galuste si condimente.
„Este un gulas traditional din Capleni, din carne de porc, legume, condimente, galuste. Avem 600 de litri, 1200 de portii”, a spus Herman Agota, administratorul restaurantului.
Pregatitul gulasului dureaza mai bine de patru ore si se pregateste intr-un ceaun urias. Condimentele se pun „cu pumnul”, iar amestecul se face cu o lingura de lemn de dimensiunea unei lopeti.
In acest an, gulasul este „mancarea oficiala” fiind o comanda speciala de protocol pentru invitati. „Anul trecut am facut in doua zile portie asa de mare si a trecut. Este reteta locala, bucatarul o stie si nu o spune la nimeni. Asa ceva nu se spune”, a precizat reprezentanta restaurantului.
Bucatarul a castigat mai multe premii, inclusiv la renumitul concurs de taiat porci din Napkor, Ungaria.
Sursa: Agerpres