Religie

Sărbătoare într-o iarnă de vis la Mănăstirea Rohia – foto

Duminică, 20 ianuarie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a liturghisit împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii Rohia, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare, Arhim. Dr. Teofil Pop, starețul Mănăstirii Moisei, Pr. Florin Stan, protopop de Lăpuș, Pr. Ioan Socolan, protopop de Satu Mare, precum și alți părinți din obștea mănăstirii sau preoți din parohiile învecinate.

​Răspunsurile au fost date de membrii Grupului bizantin “Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului condus de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

Între cei care s-au rugat împreună cu soborul la Sfânta Liturghie s-au aflat Mitru Leşe, primarul oraşului Târgu Lăpuş, dr. Vlad Severus Paşca, medic de familie, membru în Adunarea Eparhială, Ing. Ioan Filip, directorul Taparo Târgu Lăpuş, credincioşi din Ţara Lăpuşului şi din alte părţi ale Eparhiei.

​La încheierea Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra acestei sfinte mănăstiri şi asupra vieţuitorilor ei şi de rugăciune adusă lui Dumnezeu şi Maicii Domnului ca să ajute părinţilor ca să ducă mai departe lucrările până la desăvârşirea acestei sfinte mănăstiri, până la sfinţirea noii biserici.

​Cei doi ierarhi au primit în dar din partea obştii mănăstirii câte o icoană reprezentându-l pe Sfântul Cuvios Cuvios Macarie Egipteanul.

​Un impresionant peisaj de iarnă i-a întâmpinat pe credincioşi Mănăstirea Rohia. Monahii de la mănăstire spun că de mult nu a fost o iarnă atât de frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *