Actualitate

S-a dat startul ofertelor pentru Paște la pensiunile din Maramureș

Peste 400 de pensiuni turistice din judeţul Maramureş vor oferi locuri de cazare, dar şi pachete speciale pentru turiştii care intenţionează să petreacă Sărbătorile Pascale în mediul rural.

„Avem un număr de peste 400 de pensiuni rurale care în perioada imediat următoare vor veni pe piaţă cu oferta pentru minivacanţa de Paşte. Proprietarii pensiunilor vor pregăti atât pachete complete de cazare pe durata a patru zile, cât şi pentru două sau trei zile, în funcţie de doleanţele turiştilor. Vor fi pachete clasice, specifice acestei sărbători, care includ masa în familie, participarea la slujba de Înviere, cât şi pentru prima zi de Paşte, plimbări în zone de agrement natural din vecinătatea satelor sau comunelor, vizitarea unor vechi lăcaşe de cult, dar şi participarea la posibile evenimente cultural-muzicale care ar putea avea loc în a doua zi de Paşte, în unele sate din Maramureş”, a spus un administrator de pensiune.

Potrivit acesteia, majoritatea turiştilor care aleg Maramureşul pentru vacanţa de Paşte sunt familişti sau grupuri organizate şi mai puţin turişti individuali.

Preşedintele ANTREC Maramureş a mai amintit că pe lângă turiştii tradiţionali mai există o categorie de turişti care ar putea petrece minivacanţa de Paşte pe munte, vizitând cele două parcuri – Parcul Natural Munţii Maramureşului şi Parcul Naţional din Munţii Rodnei – făcând rafting sau escaladă, în funcţie de condiţiile meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *