Anul Centenarului

Românii din toată lumea urmăresc cu sufletul la gură Convoiul Unirii pornit din Maramureş – FOTO

navigate_before
navigate_next

Mii de români din întreaga lumea urmăresc cu sufletul la gură Convoiul Unirii pornit din Maramureş către Alba Iulia. Drumul e greu, vremea e rece, plouă mocăneşte, dar maramureşenii nu se opresc.

Sunt deja în cea de-a cincea zi de călătorie şi sunt întâmpinaţi cu urale şi steaguri în localităţile pe care le străbat.

“După cazarea în Iclod, în cursul zilei de luni, 26 noiembrie, delegații maramureșeni s-au îndreptat cu căruțele spre Cluj Napoca. Prin ploaie, vânt și lapoviță, învingând frigul și vremea potrivnică, neobosiții reprezentanți ai Maramureșului și românii din dreapta Tisei care însoțesc delegația își continuă plini de elan drumul spre capitala Marii Uniri.
În Bonțida au fost așteptați de localnicii inimoși și de reprezentanții administrației locale care le-au oferit, în semn de apreciere, un steag pe care să îl arboreze pe parcursul drumului rămas până la Alba Iulia.
Primirea în Cluj a fost de asemenea impresionantă și emoționantă deopotrivă, iar caii au fost tratați cu mare grijă de medicii, rezidenții, dar și de zeci de studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca. Conducerea Universității și reprezentanți ai USAMV Cluj Napoca au așteptat delegația maramureșeană îmbrăcați în costume populare, fiind recompensați cu cântece patriotice.
Proiectul inițiat de Consiliul Județean Maramureș a ajuns să fie urmărit și de românii aflați peste hotare, cu toții dorind ca acești inimoși delegați să ajungă cu bine la destinația finală: Alba Iulia, acolo unde, cu 100 de ani în urmă, Transilvania s-a unit cu România”, spune Doru Dăncuş, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *