112

Reţinut la frontieră pentru contrabandă

Peste 23.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţă neagră de desfacere din zona au fost descoperite şi confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în urmă mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Cel mai recent dintre cazuri a fost înregistrat în 13 august când un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în zona de frontieră, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul ţării. Le-au somat să se oprească, dar deoarece acestea nu s-au conformat, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Cei în cauza au abandonat coletele şi au fugit de la faţă locului, dispersandu-se în direcţii diferite.

Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reuşind astfel să reţină un bărbat, cetăţean român, identificat că fiind Ionel M. în vârstă de 22 ani, domiciliat pe rază judeţului Vâlcea. Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei. În continuare, s-a luat măsură conducerii bărbatului împreună cu baxurile cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urmă inventarierii coletelor au rezultat 9.910 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 116.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauza, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *