Actualitate

Protest cu sute de mii de oameni, la Londra. Ei cer un nou referendum pentru Brexit

Sute de mii de persoane au ieșit, sâmbătă, pe străzile din Londra cerând un nou referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în condițiile în care oficialii britanici caută soluții să iasă din impas.

Astfel, oamenii s-au adunat în cursul după-amiezii în centrul Londrei, cerând ca decizia privind Brexitul să le aparțină lor. Participanţii au afișat pancarte, proclamând că „Cel mai bun acord este niciun Brexit!” şi „Noi cerem o consultare populară!”.

„Aici, în Londra, mii de persoane din oraș și din țară s-au unit pentru a transmite un mesaj clar. Ne-a ajuns. E timpul ca poporul să aibă ultimul cuvând în ceea ce privește Brexitul”, a scris Sadiq Khan pe Twitter, conform The Guardian.

Organizatorii au indicat că aceasta ar putea fi cea mai mare manifestaţie anti-Brexit până acum. Ei au declarat că au un bun motiv să creadă că cifra de 700.000 de manifestanţi, atinsă – potrivit organizatorilor – în cursul unei adunări de acelaşi gen în octombrie, a fost depăşită.

Mulţi alegători din Marea Britanie spun că au devenit din ce în ce mai plictisiţi de Brexit, iar premierul a declarat miercuri că ei vor ca această etapă a procesului de ieşire din UE să fie „depăşită şi terminată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *