Actualitate Religie

Programul slujbelor la Mănăstirea Rohia în Duminica a doua din Postul Paștilor și de Buna Vestire

Duminică 24 martie, la ora 8,30 are loc slujba Utreniei, iar de la ora 9,45 Sfânta și dumnezeiasca Liturghie oficiate de soborul mănăstirii, împreună cu Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Podaru, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Părintele profesor va ține și cuvântul de învățătură.


La ora 17,oo are loc Slujba Vecerniei unită cu Litie, iar la ora 21,30 – Slujba Privegherii.

Luni 25 martie – Praznicul Buna Vestire – la ora 8,30 – Taina Sfântului Maslu de obște, ora 9.45 – Sfânta și dumnezeiasca Liturghie oficiată de soborul mănăstirii împreună cu Pr. Dr. Cristian Ștefan, consilier cultural al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, care va adresa credincioșilor cuvântul de învățătură. Răspunsurile la sfânta liturghie vor fi date de Corul Bisericii din Suciu de Sus dirijat de Prof. Mărioara Pop.

La ora 12,00 va avea loc ediția a VIII-a a Festivalului de Pricesne în cinstea Maicii Domnului, sub genericul ,,Mănăstirea Sfânta Ana-Rohia: lăcaş de spiritualitate”, fiind organizat de ANTREC –Filiala Maramureș și Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia.

Vor interpreta pricesne Ccorurile bisericilor din Libotin, Cupșeni, Suciu de Sus, Petrova, Posta, Finteușu Mic și Ansamblul Tradiții Lăpușene al Casei de Cultură din Târgu Lăpuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *