Actualitate

Preşedintele Ungariei, la slujba papală de la Şumuleu Ciuc

Preşedintele Ungariei, János Áder, va participa la slujba papală din 1 iunie, de la Şumuleu Ciuc, la invitaţia arhiepiscopului romano-catolic de Alba-Iulia, György Jakubinyi,, anunţă MTI.

Conform MTI, şeful statului maghiar va sosi la Şumuleu Ciuc împreună cu soţia sa, Anita Herczegh.

O săptămână mai târziu, János Áder şi soţia vor fi prezenţi şi la tradiţionalul Pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, care are loc în 8 iunie.

Pentru slujba Papei Francisc s-au înscris, până acum, peste 100.000 de persoane, mai multe trenuri cu pelerini fiind aşteptate să sosească din Ungaria cu ocazia vizitei Papai Francisc.

Arhiepiscopul György Jakubinyi va extinde durata pelerinajului de la Şumuleu Ciuc şi posibilitatea primirii indulgenţei plenare, şi pentru ziua vizitei Papei, s-a anunţat anterior, anunţă MTI.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Guvernul a alocat 9 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru cheltuielile legae de vizita Papei Francisc în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *