Actualitate Cultura

Poftiţi la teatru! Teatrul Ararat pune în scenă comedia „Un, doi, trei sau Preşedintele”

Duminică 17 martie, de la ora 19:00băimărenii sunt aşteptaţi la o porție de râs ! Comedia într-un act „Un, doi, trei sau Preşedintele” a celui mai mare comediograf maghiar Molnár Ferenc este o jalonare a necesităţilor pentru a deveni apt într-o societate de consum, respectând ierarhiile sociale.
Norrison, preşedinte de bancă, îi manipulează pe cei din jur ca un „prestidigitator”, găsind soluţii în împrejurări încurcate. Cumpărarea de titluri nobiliare pentru protejaţii săi e o uzanţă facilă. Transformă identitatea lor cât ai clipi. Urcarea pe scara socială poate fi un tertip în funcţie de interesele celui puternic.


O comedie, aici şi acum, în care cochetăriile în tandem cu mecanismul birocratic funcţionează ireproşabil. O dantelărie milimetric concepută, o aventură tonică, cu suişuri şi coborâşuri în ritm alert. Personajele par desprinse dintr-un carusel cosmopolit care surprinde un mecanism ce trebuie mereu uns pentru că repetitivitatea este o lege universal valabilă. Negustori, conţi, doctori şi comitete se adună într-un bazar al civilizaţiilor. Contele Dubois-Schottenburg, Dr. Pinsky, Osso, Ciring, Antal, Lidia, Dr. Faber și dr. Wolff sunt numai câteva nume din galeria multinaţională prezentă în scenă. Fibra comică ţâşneşte la tot pasul, din dialoguri şi situaţii-surpriză.
Durata: 1 h 45 min


Distribuția:
Claudiu Pintican, Mircea Gligor, Sanda Savolszky, Paul Covaci, Raluca Florian, Denisa Nechita, Sandra Nechita, Tania Popa, Silviu Băeș, Bogdan Aciuan și Dan Cordea.
Regia artistică: Claudiu Pintican


Prețul biletului 20 lei ( reducere 10 lei )
Biletele se pot cumpăra din foaierul Teatrului Ararat, cu o oră înainte de începerea spectacolului.
De asemenea biletele mai sunt disponibile și la librăria Nicolae Steinhardt și Hotel Mara.
Informații şi rezervări la numărul de telefon:
0740-043136 / 0723-275912 / 0723-196398
http://teatrulararat.hol.es/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *