Actualitate Cultura

Poetul Grigore Vieru, omagiat la Centrul Cultural din Sighetu Marmației

În organizarea Centrului Cultural și Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, filiala Maramureș, la Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei a avut loc a patra ediție a unui eveniment dedicat lui „Grigore Vieru-poet al neamului românesc”.

Prof. Doina Voina a vorbit despre opera și personalitatea poetului subliniind mesajul de dragoste față de mamă, de țară de limba română, regăsit în multe dintre poeziile poetului. Prof.dr. Ioan Dorel Todea a prezentat un documentar cuprinzând imagini din viața lui Grigore Vieru, având la bază un interviu pe care l-a realizat la radio în anul 2009.
Montajul literar „Radăcina de foc”, versuri de Grigore Vieru   a fost prezentat de un  grup de elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, coordonați de prof.dr. Raluca Lozba iar Andreea Chiș împreună cu Florin Muj și Alexandru Hodor, au prezentat o melodie compusă special pentru acest eveniment,  pe versurile poetului. Solista Ileana Matus a impresionat pe cei peste două sute de spectatori, cu un recitat pe care l-a intitulat „Cântece de neam și țară” pe versuri de Grigore Vieru.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă excepțională, cei prezenți ridicându-se în picioare și cântând plini de emoție un cântec dedicat Basarabiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *