Actualitate

Pericol de PESTĂ PORCINĂ la graniţa judeţului. Mistreț mort descoperit în Romuli (Bistriţa-Năsăud)

Un mistreț mort a fost identificat pe raza localității Romuli, la limita cu județul Maramureș. Acesta avea pestă porcină africană. De la începutul anului au mai fost identificate câteva cazuri de pestă porcină, în aceeași zonă.


Vânătorii au găsit un mistreț mort cu pestă porcină africană pe raza localității Romuli, la granița cu județul Maramureș. Prefectul Ovidiu Frenț a confirmat incidentul și a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor al județului Bistrița-Năsăud, potrivit Bistriţeanul.

„Pentru eficientizarea măsurilor care se impun, prefectul Ovidiu Victor Frenț a solicitat la această întâlnire și prezența autorităților cu atribuții în acest caz din județul Maramureș. Ședința va avea loc la sediul Primăriei comunei Romuli, în vederea aprobării «Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane la mistreţi în judeţele Bistriţa-Năsăud și Maramureș»”, informează Instituția Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Primele două cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate pe raza județului vecin la începutul anului. În urmă cu o lună a fost anunțat un nou caz de pestă porcină, în aceeași zonă în care a fost găsit și mistrețul mort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *