Pe langa efectul sau de rehidratare datorat continutului mare de apa, in proportie de 93%, berea fara alcool furnizeaza organismului si substante nutritive atat de folositoare: vitamine, sodiu, potasiu, magneziu.
De asemenea, datorita cerealelor din care este produsa, berea fara alcool este o sursa extrem de importanta de fibre, cu un rol important in procesul de digestie, iar datorita continutului de hamei este si o sursa de antioxidanti. In plus, este o bautura diuretica, studii pe aceasta tema indicand efectele pozitive ale consumul de bere fara alcool in cazul persoanelor ce sufera de probleme renale, prevenind astfel aparitia pietrelor la rinichi. Mai mult, consumul de bere fara alcool nu influenteaza cresterea in greutate pentru ca nu contine grasimi sau colesterol, iar continutul sau caloric este mic, de doar 17 kcal la 100 ml.
S-a dovedit faptul ca o bere cu sau fara alcool consumata la sfarsitul unei zile de munca reduce stresul acumulat peste zi, ajutand la eliminarea tensiunilor acumulate si la o mai buna odihna in timpul noptii. Conform unor studii recente, consumul berii fara alcool previne cancerul, contribuie la scaderea riscului de aparitie a trombozelor, are efecte cardio-protectoare si imbunatateste circulatia sanguina.
Sursa: Agerpres