Actualitate Cultura

Omagiu şi recunoaştere pentru academicianul Alexandru Surdu

Marţi, 27 februarie, la Consiliul Județean Maramureș, în sala Bogdan Vodă, a avut loc Sedința solemnă de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Maramureșului, Excelenței sale, domnului Academician Alexandru Surdu-Vicepreședintele Academiei Române.

Alexandru Surdu s-a născut la Brașov în 22 februarie 1938, este filosof român, doctor în filosofie, preşedinte al Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române, director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, membru titular al Academiei Române din 1993.

Gabriel Zetea președintele Consiliului Județean i-a înmânat titlul de cetațean de onoare Vicepreședintelui Academie Române-Alexandru Surdu.

“Văd că primesc și flori, de multe ori primesc și cate o bucațică de pământ acolo unde sunt cetățean de onoare, sper să nu fie mai adânca decât lată bucațica de pămant(…) sunt mândru și foarte bucuros de plăcerea de a deveni membru și cetățean de onoare al Maramureșului, uitandu-mă în jur văd că sunt înconjurat de prieteni”.

Academicianul Alexandru Surdu Vicepresedintele Academiei Române a împlinit în 24 februarie venerabila vârsta de 80 de ani. ” M-am născut în 24 februarie, sunt Dragobete și vă aduc dragoste”.

(Text/foto: Nicoleta MARIAN, studentă la Jurnalism II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *