Actualitate

O tânără în moarte cerebrală, deconectată de la aparate fără acordul familiei

O femeie din Sibiu acuză medicii de la Spitalul Municipal că au fost inumani, atunci când fiica sa, în vârstă de 23 de ani a intrat în moarte cerebrală.

Fata a fost răpusă de o meningită care a evoluat fulgerător, însă familia ei nu crede nici acum că totul s-a sfârşit şi nu e de acord că tânăra să fie deconectată de la aparate. Mama spune că, deşi se afla în spital, nimeni nu a informat-o despre decesul fiicei, şi că a aflat totul abia după insistențe repetate.

Pe 4 ianuarie, Diana s-a simţit rău, iar mama şi fratele tinerei au urcat-o în maşină şi au dus-o la secţia de urgenţă a Spitalului Militar. De aici medicii au trimis-o cât au putut de repede la Spitalul Municipal, unde a fost diagnosticată cu meningita. Situaţia tinerei s-a agravat de la o zi la alta!

Lăcrimioara Elena, mama tinerei: “Duminică seara i-au declarat moartea cerebrală, la 22:00. Noi fiind prezenţi pe holul spitalului. Luni dimineaţa acolo, nu ne-au spus absolut nimic, întrebam de starea ei, ziceau că este aceiaşi, gravă. Când am început să întreb anumite chestii mi-au spus: Doamnă nu mai aveţi ce face, copilul dumneavoastră e în moarte cerebrală”.

 Femeia a fost atât de şocată, încât nu a putut accepta că fata ei a murit. A insistat că Diana să mai primească tratament şi abia atunci medicii au avut un răspuns tranşant.

Familia nu şi-a dat acordul pentru că fata să fie deconectată de la aparate. Dar soarta ei, spun medicii, nu are cale de întoarcere: în cele din urmă, organismul ei va ceda.

Sursa: PRO.TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *