O mașina cu pilot automat, amendată pentru abateri în trafic! Ce reguli a încălcat

O mașină complet automată de la General Motors a primit o amendă.

Autoturismul GM Cruise a fost oprit în trafic de politiști și a primit o amendă. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în San Francisco. Amenda a fost dată pentru că mașina s-ar fi apropiat prea mult de un pieton, punându-l astfel în pericol.

Reprezentanții companiei spun însa că mașina nu a greșit cu nimic, iar datele arată că nu s-a apropiat la mai mult de 3,3 metri de pieton.

Reacția polițiștilor este însă ușor de explicat. Mașinile cu pilot automat sunt considerate încă un posibil pericol. De altfel, cu doar o zi înainte de acest incident, o femeie a murit lovită de o mașina cu pilot automat, în Arizona.

Conform unui martor, în cazul mașinii GM Cruise, aceasta nu a reacționat corect când un pieton se afla pe trecere și s-a apropiat prea mult de el până să oprească.

Deși mașina era în acel moment pe pilot automat, la bord se afla un șofer care o supraveghea. Acesta va trebui acum să achite amenda.

General Motors a cerut deja ca mașinile Cruise să poată fi testate în trafic fără ca prezența unui șofer la bord să mai fie obligatorie. Deocamdată nu a primit aprobarea.

Stirea urmatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni de folosire si Politica de Confidentialitate.

Publicitate

Stiri Recente