112

O băimăreancă nu s-a lăsat înşelată. Nu a trimis bani unei persoane care a anunţat-o că soţul ei a avut un accident

Aseară, în jurul orei 20.00, o femeie domiciliată în Baia Mare a sesizat poliţia că a fost pe cale să fie înşelată. Femeia le-a precizat poliţiştilor că în jurul orei 17.30 a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care a pretins că este poliţist, şi care i-a transmis că soţul ei a accidentat cu autoturismul două minore. În continuare, femeia a fost direcţionată telefonic către procurorul de caz, care i-a transmis că soţul ei urmează să fie arestat, dar îl poate ajuta dacă transmite o sumă de bani.


Femeia a fost inspirată şi precaută: şi-a sunat soţul. Astfel şi-a dat seama că nimic din ceea ce i s-a transmis nu era adevărat. Dându-şi seama că a fost pe cale să fie înşelată, aceasta a sesizat poliţia.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere autorilor.

Fiţi prudenţi şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat!

Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale unor persoane necunoscute, care pretind a fi poliţişti, avocaţi, medici, procurori etc, şi nu daţi curs solicitărilor de a transmite bani!
Dacă sunteţi victima unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *