Actualitate Cultura

O arheologie a munţilor din Maramureş, expoziţie temporară la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare

Începând cu anul 2012 şi până în prezent Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare, în colaborare cu Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” din Bucureşti, a întreprins în Munţii Maramureşului (pasul Prislop şi zonele învecinate) mai multe cercetări de suprafaţă, dar şi mici sondaje de verificare cu scopul identificării, înregistrării şi analizării urmelor materiale din trecutul îndepărtat, dar şi din cel recent sau contemporan, în vederea înţelegerii semnificaţiilor şi ecosistemului munţilor din Maramureş în diferite perioade istorice.

La această fascinantă “aventură„ arheologică au participat alături de arheologi: Bogdan Bobînă, Radu-Alexandru Dragoman, Dan Pop, Călin Achim Șuteu, Radu Totoianu, Ionuț Codrea, Ciprian
Astaloș, Marius Ardeleanu, Sorana Mișca, Paula Mazăre, Ancuța Ioana Bobînă, Simone Reuß şi numeroşi voluntari pasionaţi de Munte şi Arheologie în acelaşi timp: Dragoș Conțiu, Vlad Săsăran, Zamfir Șomcutean, Talida Roman, Patricia Tăut, Bogdan Pâclișan, Alina şi Phillip Zander.

Finanţarea proiectului a fost asigurată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare. În campania din anul 2017, cazarea şi masa voluntarilor a fost susţinută financiar de Indflor Group Baia Mare.

Vernisajul expoziţiei, care are menirea de a prezinta publicului rezultatele obţinute până în clipa de faţă, are loc joi, 13 decembrie, ora 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *