Politica

Nicolae Burnete, ministrul Cercetării, a demisionat din Guvern

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat din Guvern, a informat vineri un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei. Este prima demisie a unui ministru din Cabinetul Dăncilă. Anunțul ministrului vine în contextul evaluării pe care premierul Viorica Dăncilă o pregătește, în perioada următoare. Burnete se afla pe lista de remaniabili, fiind unul dintre miniștrii care nu s-au remarcat, în cele opt luni de mandat.
„Ministrul Cercetării şi Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cancelaria premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment nu va face subiectul unei conferinţe de presă”, precizează comunicatul oficial, postat vineri pe site-ul instituției.

Interesant este că decizia ministrului vine la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că luna aceasta începe o evaluare a Guvernului.
‘Decizia se va lua în coaliție’, a spus premierul, vineri, la Constanța, ea precizând că la ședința conducerii PSD din acest week-end, de pe litoral nu se va lua nicio decizie privind o remaniere guvernamentală.

Social-democrații descind, în acest weekend, pe litoral, la Neptun, pentru a discuta despre remanierea Guvernului, suspendarea președintelui Klaus Iohannis, un posibil miting al social-democraților, dar și tensiunile interne din partid, în urma conflictului Gabriela Firea – Carmen Dan, provocat de deciziile luate în cazul incidentelor de la protestul Diasporei din 10 august.
Nu va fi ocolit nici subiectul Ecaterina Andronescu, după ce senatoarea i-a cerut, recent, președintelui PSD, Liviu Dragnea să facă un pas în spate, pentru că face rău partidului.

Nicolae Burnete a fost propus la Ministerul Cercetării, în locul lui Lucian Georgescu, în Guvernul Viorica Dăncilă.

Este membru al Consiliului Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi din 2001 este profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În 2012, a îndeplinit funcţia de consilier cabinet secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Nicolae Burnete s-a născut la 4 iunie 1960.

Absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca (1980-1985), a urmat mai multe stagii de specializare: MEFIN Sinaia (iunie 1987); Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (iunie 1996): INSA Toulouse (Franţa) (1996), Toulouse, Franţa (iulie 2004).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *