Anul Centenarului Religie

Monument în memoria Corpului de Voluntari Ardeleni din Primul Război Mondial ridicat în curtea bisericii greco-catolice din Mocira

Duminică, 2 septembrie, mare sărbătoare la Mocira. Preasfințitul Părinte Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul credincioșilor din această parohie.După celebrarea liturgică, Preasfinția Sa a binecuvântat noul monument ridicat în memoria Corpului de Voluntari Ardeleni din Primul Război Mondial, și a oficiat parastasul pentru toți eroii care au luptat în armata română în timpul Războiului.

Monumentul, amplasat în curtea bisericii greco-catolice din Mocira, a fost ridicat prin grija și truda Domnului Gheorghe Brânzei, fiu al satului Mocira și nepotul soldatului Constantin Brânzei, care a făcut parte din Corpul Voluntarilor Ardeleni și care a fost decorat de Regele Carol al II-lea cu medalia ,,Ferdinand I”.

Ridicat în Anul Centenar în care ne găsim, monumentul este un omagiu și o recunoștință pentru toți eroii neamului românesc care au luptat pentru înfăptuirea României moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *