„In zona de siguranta alimentara nu este niciodata liniste, cu atat mai putin in perioada Sarbatorilor Pascale, insa in momentul de fata nu mai exista nicio alerta alimentara sau, daca exista alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioada ceva mai tensionata, generata si de faptul ca nu prea au mai fost controale in ultimul timp si atunci s-au identificat probleme. Eu cred ca acum stam bine in zona de siguranta alimentara, iar produsele romanesti au dovedit in timp si in aceasta perioada ca sunt foarte bune si se pot consuma fara niciun fel de problema, cu atat mai mult cu cat avem poate cea mai mare echipa de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai putin de 10.000 de medici veterinari care vegheaza la siguranta produselor care ajung pe piata din Romania”, a declarat azi, 27 aprilie, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
Acesta a precizat ca „este absolut necesar” sa fie consolidat un brand de tara pentru produsele alimentare romanesti. „Este o practica ce este implementata si in alte state membre, in special in Franta, pentru ca brandul de tara nu vorbeste numai despre provenienta produsului, dar are si menirea sa protejeze produsul respectiv in cazul problemei cum a fost cea legata de carnea de cal”, a adaugat seful MADR.
Potrivit unor declaratii recente ale ministrului, brandul sectorial pentru produsele romanesti agricole va fi realizat de o firma specializata pana la sfarsitul lunii mai, urmand ca acesta sa fie mediatizat intr-o campanie care ar putea dura aproximativ un an.
Sursa: Agerpres