Inspectorii veterinari din Harghita au retinut oficial 28 de kilograme de carne de mici, suspecta de contaminare cu Salmonella si vor efectua analize de laborator pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunilor.
Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat ca in judet au intrat 30 de kilograme de carne de mici, produsa de o firma din judetul Neamt, pentru care s-a emis alerta de posibila contaminare cu Salmonella. Potrivit sursei citate, caserolele cu respectiva pasta de mici au fost distribuite intr-o retea a unui supermarket la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Gheorgheni, inspectorii constatand ca s-au vandut doar doua kilograme, la Odorheiu Secuiesc.
„Am gasit 28 de kilograme de pasta din mici produse la firma respectiva pentru care s-a data alerta, iar doua kilograme au fost cumparate la Odorheiu Secuiesc. Acum, intreaga cantitate gasita este sub retinere oficiala, pana vedem care sunt rezultatele analizelor de laborator pe care le efectuam”, a declarat Pusok Laszlo.
Acesta a tinut sa sublinieze ca daca rezultatele analizelor confirma prezenta Salmonellei, atunci carnea de mici este distrusa, iar in caz contrar retinerea este ridicata iar aceasta este repusa in vanzare.
Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara a anuntat, luni, ca „in cadrul unui control oficial, din data de 30 mai 2013, au fost prelevate de la un depozit de produse congelate, cinci probe din carne preparata „mici”, produsa de o unitate de procesare a carnii din judetul Neamt” si ca „in urma analizelor de laborator efectuate in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor din cadrul DSVSA Prahova, in data de 7 iunie s-a depistat prezenta Salmonella spp. in probele analizate”.
Autoritatea Veterinara a declansat imediat alerta prin Sistemul de Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje.
Sursa: Agerpres