Externe

Măsură drastică luată de Ucraina: le interzice bărbaților ruși să mai intre în țară

Președintele Petro Poroșenko, cel care a instituit săptămâna aceasta legea marțială, a anunțat că Ucraina interzice intrarea în ţară a bărbaşilor ruşi cu vârsta între 16-60 de ani. Poroşenko anunță într-un mesaj postat pe Twitter că a luat această decizie pentru a-i impiedica pe ruşi să îşi formeze grupuri armate de voluntari pe teritoriul Ucrainei (așa-numiții „omuleții verzi’).

„Ucraina a impus o restricție privind intrarea cetățenilor din Federația Rusă cu vârste între 16 la 60 de ani, pentru a evita formarea de detașamente armate „private” în Ucraina, care sunt de fapt reprezentanți ai forțelor armate ruse. Astfel nu vom da Rusiei posibilitatea să ducă mai departe operațiunile planificate în 2014Pentru a nu-i da rușilor să efectueze operațiunile pe care le-au planificat în 2014″, a scris Poroșenko pe pagina sa de Twitter.

Rusia a deschis focul asupra unor nave ucrainene şi le-a capturat împreună cu echipajele lor, duminică, 25 noiembrie, lângă Crimeea, peninsula anexată de Moscova în 2014. Cele două state s-au învinuit reciproc pentru incident. Recent, un general american în rezervă a lansat un semnal de alarmă. Află ce planuri ar avea Rusia în Marea Neagră!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *