180 de milioane de ouă, şapte milioane de cozonaci şi trei milioane de miei, aşa arată în cifre masa de Paşte a românilor. Şi cum experienţa altor ani ne-a arătat că o mare parte din mâncare va ajunge în curând la gunoi, bucătarii ne recomandă preparate delicioase pentru a salva alimentele şi banii.
În multe familii masa de Paşte a fost bogată, doar că acum a rămas cu pască, drob, ouă roşii şi cozonac.
Ca să nu rispim mâncarea, bucătarii vin cu soluţii. Ouăle se pot consuma în salate, pot fi topping pentru pizza sau baza pentru un sendviş.
Cozonacul se poate transforma într-o budincă de cozonac. Avem nevoie de câteva ingrediente din casă: frişcă, ciocolată, lapte şi esenţă de rom.
Cozonacul se aranjează în tavă în două straturi. Fiecare strat este însiropat cu lapte încălzit şi aromat. Din cozonac se mai pot face torturi sau cheescake.
Deşi este un preparat mai pretenţios, drobul se poate transforma într-o plăcintă sau poate fi folosit într-o porţie de paste.
Numai de Paşte, s-au vândut 180 de milioane de ouă, cu 50% mai mult decât într-o lună obişnuită, aproape 3 milioane de miei şi 7,5 milioane de cozonaci.