Sport

LIGA 4. MARAMUREȘ – Minerul Baia Mare, liderul neînvins din seria Sud

Înainte să tragem cortina peste anul curent, vom trece în revistă campioanele de toamnă ale sezonului 2017/2018 din seriile ligilor județene.

În rândurile de azi vom acorda atenție secției de fotbal din cadrul CS Minaur Baia Mare – denumirea oficială a echipei înregistrată la Asociația Județeană de Fotbal Maramureș. Clubul băimărean evoluează în seria Sud a ligii 4.

Înființată cu statutul de urmașă a unui nume simbolic din fotbalul băimărean, CS Minaur Baia Mare a intrat de pe locul 1 în pauza competițională. Pe locul 2 se situează CS Fărcașa – 25 de puncte. Meciul direct a fost câștigat de liderul seriei cu 4-1.

La finalul turului, echipa recunoscută în rândul suporterilor băimăreni ca fiind Minerul Baia Mare a acumulat 28 de puncte din 30 posibile. Jucătorii pregătiți de Dorin Toma au făcut singurul pas greșit chiar în ultimul meci din acest an, scor 1-1 cu Progresul Șomcuta Mare.

Doar 4 adversari au înscris împotriva echipei băimărene

În 11 etape, Minerul Baia Mare a înscris 40 de goluri și a primit doar 4 la schimb. Singurele echipe care au înscris în poarta băimărenilor de sub Dealul Florilor sunt CS Comuna Satulung, CS Viitorul Ulmeni, CS Fărcașa și Progresul Șomcuta Mare.

Chiar dacă Minerul are cel mai bun atac din seria Sud, topul golgheterilor este completat de Satmari Marian (15 goluri, Lăpușul Târgu Lăpuș), Conea Claudiu (13 goluri, CS Comuna Satulung) și Cormoș Adrian (12 goluri, Progresul Dumbrăvița). Marius Feraru, cel mai eficient jucător din tabăra Minerului, e abia pe locul 4, cu 10 reușite.

Cea mai mare diferență de scor din meciurile formației Minerul Baia Mare s-a înregistrat în prima etapă, când favoriții publicului prezent pe stadionul “Viorel Mateianu” au trecut de CS Seini cu scorul de 9-0.

19 jucători utilizați în turul campionatului

De-a lungul turului, antrenorul Dorin Toma a apelat la serviciile următorilor jucători: Gabriel Danciu, Anișoreac Ioan, Ardelean Răzvan, Borota Călin, Chiorean Sergiu, Balmoș Tudor, Feraru Marius, Gereben Marius, Ignat Alexandru, Liheț Denis, Lupu Răzvan, Simion David, Tutuță Cătălin, Nabeu Bawa Serge, Tutuță Andrei, Bococi Sandu, Sabadâș Darian, Mircea Leontin Toader, Tămaș Radu.

Precum se vede, lotul Minerului Baia Mare este compus din jucători tineri și dornici de afirmare, dar și din sportivi care au adunat o experiență vastă în ligile 3 și 2.

Sursă imagine: pagina de Facebook Minerul Baia Mare

Robert Bandi

One Response

  1. Da cum sa nu fie pe primul loc , cand arbitrii trag pentru ei , penalty inexisten , faulturi acceptate ale jucatorilor de la minaur si galben la un umar la umar pentru adversar , cam asa ajung ei pe 1 , ok joaca si bine dar ar fi avut probleme daca ar fi fost arbitrati corect. Asa se intampla can este implicata echipa orasului , echipa care trebuie sa defileze in campionat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *