![]() |
![]() |
A devenit deja o traditie ca la Scoala “Alexandru Ivasiuc” an de an, invatatoarele si dascalii diriginti sa adune, intr-un volum de poezii intitulat sugestiv “Muguri si aripi”, creatiile copiilor talentati din mai multe institutii de invatamant din tara si strainatate. Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu care poarta acelasi nume si care se deruleaza in colaborare cu mai multe scoli din Romania, dar si din Italia, Elvetia, Finlanda, Belgia, Ungaria si chiar SUA. In acest an, volumul a ajuns la a V-a editie si a fost lansat in urma cu cateva zile la Scoala “Alexandru Ivasiuc”.
La Scoala “Alexandru Ivasiuc” a fost lansat, in 20 mai, cea de-a V-a editie a volumului de poezii “Muguri si aripi”, aparut la Editura Zestrea. In cele aproximativ 150 de pagini, cartea cuprinde atat creatii ale copiilor de la scoala coordonatoare, cat si ale altor elevi din tara si strainatate. Volumul este prefatat de poetul Nicoara Mihali, iar cuvantul inainte apartine profesoarei Elena Pop, bibliotecar la Scoala “Alexandru Ivasiuc”.
Initiativa de a aduna intr-un volum poeziile copiilor a apartinut invatatoarelor Viorica Chifor si Iuliana Onani, care au predat ulterior “stafeta” coordonatorilor profesori si invatatori Cornelia Marina, Mirela Osan, Terezia Tamasan, Maria Filip, Daniela Dobrican, Elena Pop, Firuta Vele si Luminita Tinc.
Nu intamplator activitatea s-a desfasurat in spatiul intim al bibliotecii scolii organizatoare, acolo unde cei cativa dintre micii creatori au fost cat se poate de aproape de carti. Dupa o scurta recenzie prezentata de profesoara Elena Pop (bibliotecara scolii) si cateva impresii impartasite de invatatoarea Marina Cornelia, copiii, vadit emotionati, si-au recitat din propriile creatii.
“Editia din acest an este mult mai «consistenta», in sensul ca au participat cu creatii si elevi din Austria, Belgia, Finlanda, Italia, Turcia, Ucraina, Ungaria si chiar SUA. Sper ca acest proiect sa nu se incheie aici, ci sa continue cu alte editii”, a precizat invatatoarea Marina Cornelia.
Scopul acestei aparitii editoriale este de a stimula creativitatea elevilor talentati si, totodata, de a-i sensibiliza si pe ceilalti copii fata de creatie, fata de poezie. Credinta dascalilor este ca “macar unul din acesti copii ce si-au exprimat gandurile in carte sa devina poeti”, idee intarita si de directoarea adjuncta a Scolii “Ivasiuc”, Florica Zegreanu, prezenta in calitate de invitat la lansarea volumului de poezii.
Sursa: I.O.