Cultura

Intelectuali de seamă ai Maramureşului, sărbătoriţi la Centrul Cultural Sighetu Marmației

La Centrul Cultural Sighetu Marmației au fost sărbătoriți prof. dr. Mihai Dăncuș și conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea, două personalități care și-au adus un aport semnificativ la patrimoniul cultural al Maramureșului.


Prof.dr. Ioan Dorel Todea a prezentat pe scurt cariera de excepție a celor doi sărbătoriți, după care a urmat un moment de reculegere în memoria lui Vasile Bârlea și el născut în ziua de 10 februarie.

Primarul municipiului, ing. Horia Scubli, și-a exprimat aprecierea față de activitatea prin care prof. dr. Mihai Dăncuș și conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și-au pus amprenta asupra vieții culturale a județului nostru, a subliniat meritelor lor, modul în care au reprezentat Maramureșul în țară și în străinătate.

În semn de recunoștință și apreciere, primarul municipiului a înmânat două plachete din partea președintelui Consiliului Județean Maramureș și diplome de excelență din partea Consiliului Local și al Primăriei Sighetu Marmației. Din partea Centrului Cultural, sărbătoriții au primit câte o icoană pe sticlă, un dar simbolic reprezentând prețuirea și respectul pentru activitatea celor doi în cadrul instituțiilor de cultură sighetene.

Au urmat momente presărate cu amintiri din viața celor doi sărbătoriți, cu momente emoționante,cu un recital de poezie din creația lui Gheorghe Mihai Bârlea, cu intervenția surpriză a Ioanei Dăncuș.

O distinsă doamnă prezentă la eveniment concluziona: “Sunt doi intelectuali care au dat o altă definiție modelului de personalitate, făcând parte din acea categorie foarte rară astăzi a elitelor umaniste, pasionați și gata să construiască pentru a lăsa zestre importantă semenilor lor”.

Și, așa cum se cuvine la un moment aniversar, grupul folcloric Sigheteanca și interpretul Mihăescu Mihai au oferit un recital muzical care a contribuit din plin la atmosfera de sărbătoare a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *