Administratie

Încă un pas înainte în dezvoltarea Oraşului Borşa. Ce proiect important a primit aviz favorabil – FOTO

După şase ani de muncă susţinută, Primăria Oraşului Borşa a primit din partea Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei aviz favorabil pentru proiectul “Captare apă dintr-un izvor de coastă în zona Lacului Ştiol”.
Avizul este necesar pentru un proiect esenţial în dezvoltarea durabilă a oraşului şi a infrastructurii turistice: alimentarea cu apă potabilă a zonei turistice Pasul Prislop, dar şi asiguararea  cantităţii de apă necesară pentru alimentarea instalaţiilor de zăpadă artificiala de pe pârtiile de schi.

Prin acest proiect borşenii vor avea apă curata, de foarte bună calitate, captarea fiind asigurată la o altitudine de aproximativ 2000 de metri.
În perioada imediat următoare se va trece la faza de proiectare pentru staţia de captare, bazinele de stocare, dar şi reţeaua de distribuţie a apei. În paralel, administratorii părtiilor de schi vor demara lucrările de montaj a instalaţiilor de zăpadă artificială.

“Dezideratul Administraţiei Publice Locale din Borşa este realizarea unui domeniu schiabil cu 40 de kilometri de pârtii de schi cu diferite grade de dificultate şi care să fie încă un punct de atracţie pentru turişti. Zilele acestea se află în Borşa o delegaţie din cadrul Ministerului Turismului şi împreună vom stabili paşii ce trebuie urmaţi pentru a putea fi semnat contractul de finanţare al proiectului Telegondola, Pârtie Olimpică de schi cu echipament de zapadă artificială, instalaţie de nocturnă şi parcare etajată supraterană”, a precizat Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *