Sanatate

Încă doi bărbaţi şi o femeie au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 131

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni, că numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 131, după ce s-au confirmat trei noi cazuri la pacienţi din judeţele Prahova, Bihor şi Constanţa. Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie care au avut virus gripal tip A, aveau boli asociate şi nu se vaccinaseră împotriva gripei.


Potrivit CNSCBT, duminică au murit doi pacienţi la care s-a confirmat virus gripal de tip A. Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din Prahova şi despre o femeie de 44 de ani din Bihor. Cei doi aveau boli asociate şi nu erau vaccinaţi antigripal.

De asemenea, CNSCBT a anunţat, luni, un deces survenit în data de 13 februarie, la un pacient la care medicii au confirmat virus gripal tip A. În aceste condiţii, numărul deceselor provocate de gripă anunţate oficial de CBSCBT a ajuns la 131.

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţat, luni, că o femeie de 50 de ani a murit, în cursul zilei de sâmbătă, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă a unităţii. Medicii confirmaseră existanţa virusului gripal la aceasta, dar cazul nu apare deocamdată raportat în statistica oficială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *